Patagónia felfedezése II.

Patagónia felfedezése –10 nap/9 éjszaka
(Buenos Aires, Ushuaia, El Calafate)

Fedezze fel a csodálatos Patagóniát és Argentína fővárosát! Ez a körút ízelítőt ad az argentín fővárosból és a patagón vidékből. Ez a 10 napos túra Buenos Airesből indul és Patagónia legfontosabb pontjait érinti: El Calafate városát és a Perito Moreno Gleccsert,  valamint a világ legdélibb városát, Ushuaia-t. Az utazás során felfedezheti a csodálatos Patagónia élővilágát, bálnákat, pingvineket, a hihetetlen tengeri élővilágot. Gyönyörködhet a világhírű gleccserek szépségében, hajózhat körülöttük vagy akár kirándulhat is rajtuk. Ellátogathat a világ legdélibb városába is, ahonnan a Déli-sark már csak néhány órányi hajóútra van. Legyen része egy valóban életre szóló élményben, ismerje meg gyönyörű bolygónk egy hazánktól teljesen eltérő élővilágát és az ott élő emberek kulturáját!

1.nap: Buenos Aires

Miután megérkezik Buenos Aires Ezeiza Nemzetközi repterére, transzferrel elviszik hoteljébe. Buenos Aires egy igazi latin kozmopolita város. Mind építészetében, mind kultúrájában keverednek az európai és dél-amerikai hatások. Ismerje meg ezt a vibráló várost! Tekintse meg a tangózó párokkal, helyi művészekkel és Maradona imitátorokkal teli színes La Boca negyedet, ahova a század elején az európai bevándorlók érkeztek. Sétálgasson a modern Puerto Madero negyedben vagy a világ legszélesebb folyójának partján! Élvezze a város kiváló gasztronómiáját: a steak, empanada, pizza, az ínycsiklandozó dulce de leche és az olasz fagylaltok mind részei a a város kulináris élvezeteinek. Nézze meg a Recoleta temetőt, ahol  Eva Perón és az argentin arisztokrácia nyugszik impozáns síremlékekben. Látogasson el egy híres focimeccsre, ahol a hangulat fergeteges. Októberben és novemberben az egész város levendulaszínűbe borul a jacaranda fák virágzásától, a sugárutaktól kezdve a kisebb-nagyobb parkokig mindent átsző ez az élénk lila szín, mely csodálatos tavaszi hangulatot kölcsönöz a városnak. Ez a nap a szabadfoglalkozásé, de ha nem egyedül szeretné bebarangolni a várost, akkor választhat különböző szervezett programjaink közül.

Programajánlatok:
- Délutáni sétatúra 74USD/fő: Egy háromórás sétatúra során ismerje meg egy angol nyelvű idegenvezetővel Buenos Aires belvárosát! (min. 2 fő)

- Üdvözlő vacsora 35USD/fő: Töltsön el egy hangulatos vacsorát egy jónevű étteremben Buenos Aires legelitebb környékén Puerto Maderoban!

- Délutáni Tigre túra 55USD/fő: Vegyen részt egy félnapos túrán Tigren, egy Buenos Airestól 30 km-re található természetvédelmi területen!

- Egy tipikus argentín nap 100USD/fő: Legyen egy napra argentin! A hangulat, az ételek, a kultúra páratlan.

2.nap: Buenos Aires

Reggeli után egy félnapos városnézésen vesz részt helyi, angolul beszélő idegenvezetővel. A program Buenos Aires főbb látványosságait érinti: La Boca vibráló negyedét, ahonnan a tangó is származik, San Telmot, a világhírű képregényfigura, Mafalda képzeletbeli otthonát és apró hangulatos éttermekkel, kávézókkal tarkított utcácskákat. A világ legszélesebb sugárútját a  9 de Julio sugárutat, melynek a közepén az impozáns Obeliszk látható, a Plaza de Mayo-t melyen a kormányzói palota a „Casa Rosada” található, az arisztokrata Recoleta negyedet, melynek utcái Párizs és Madrid hangulatát idézik. Az éttermeiről és parkjairól híres olaszos negyedet, a Palermo- Sohot és Palermo Hollywoodot, valamint a modern felhőkarcolókkal tarkított Puerto Maderot. A nap további felében pihenhet, kedvére sétálgathat vagy szervezett programjaink keretében felfedezheti a várost!

Programajánlatok:
-Idegenvezetővel a Teatro Colon meglátogatása 69USD/fő: Látogasson el Buenos Aires híres operájába a Teatro Colónba! Egy 3 órás angol nyelvű idegenvezetés során ismerje meg ezt a lenyűgöző épületet, melynek akusztikája az egyik legjobb az egész világon!

- Tango vacsora a La Ventana-ban 90USD/fő: Vegyen részt egy fantasztikus tangó showval egybekötött vacsorán! A program csoportos transzfert tartalmaz.

- Félnapos Tigre túra 55USD/fő: Vegyen részt egy félnapos túrán Tigren, egy Buenos Airestól 30 km-re található természetvédelmi területen! A program csoportos transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Egy tipikus argentín nap 100USD/fő: Legyen egy napra argentin! A hangulat, az ételek, a kultúra páratlan! A program csoportos transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

3.nap: Buenos Aires

Élvezze ki a körút utolsó Buenos Aires-i napját! Pihenjen, járja be a várost egyénileg vagy válasszon szervezett programjaink között.

Programajánlatok:
-Egész napos kirándulás egy, a pampákon lévő estancia-n ebéddel 95USD/fő:
Vegyen részt egy egész napos Fiesta Gaucho túrán!  Az argentin pampákon nevelt szarvasmarhák világhíresek. Ismerkedjen meg az argentin vidéki élettel egy helyi farmon, ahol egy tipikus „asado”, azaz helyi grillezés után a tehénpásztorok vagyis a „gaucho”-k tartanak bemutatót. Ez egy tökéletes kikapcsolódás lehet, ahol még a helyi kultúrával és gasztronómiával is megismerkedhet!

- Félnapos Tigre túra 55USD/fő: Vegyen részt egy félnapos túrán Tigren, egy Buenos Airestól 30 km-re található természetvédelmi területen! A program transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Tangó óra borkostolóval 100USD/fő: Kóstoljon bele egy kicsit a tangó világába, mindezt néhány igen finom argentin bor társaságában! (min. 2 fő)

-A buenos aires-i éjszaka egy pizzával megfűszerezve 90USD/fő: Ismerje meg kicsit a buenos aires-i éjszakát! A 3 órás séta a város egyik legjobb pizzazójában fejeződik be. Buenos Aires olasz bevándorlóinak hála a pizza kiváló, mintha Olaszországban lenne az ember!

4.nap: Buenos Aires – El Calafate

Reggeli után egy kis szabadidőt követően továbbindul belső repülőjárattal El Calafate-be, Patagónia egyik leghangulatosabb városába. A város az „el calafate” savanyú bogyós gyümölcsről kapta a nevét, amelyet frissen vagy lekvárként is érdemes megkóstolni.  A város az Argentino-tó körül épült fel, mely gyönyörű panorámával várja az odalátogatókat. Sétáljon ebben a hangulatos kisvárosban távol a nagyvilág zajától. Élvezze a természetet és a csendet, pihenjen, látogasson el a helyi kis múzeumba, ismerje meg ott élő emberek történelmét és kultúráját. Kóstolja meg a helyi kulináris kedvenceket, ilyen például a bárány és ne hagyja ki híres helyi csokoládé megkostolását sem! Érkezését követően transzferrel elviszik hoteljébe, majd bejárhatja egyénileg a környéket vagy részt vehet szervezett programjainkon.

Programajánlatok:

- Délutáni látogatás a Walichu Barlanghoz 74USD/fő: Ez egy igen különleges program, melynek keretében eljuthat egy nyugodt, félnapos kirándulással az ősi barlangfestményekhez! A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- El Galpon turistaház meglátogatása vacsorával egybekötve 120USD/fő: Vegyen részt egy félnapos túrán, mely érint egy tipikus helyi turistaházat is, ahol egy kiváló vacsorával várják majd Önt! A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

5.nap: El Calafate

Reggeli után egy egésznapos túra keretében megcsodálhatja a világhírű Perito Moreno gleccsert a Los Glaciers Nemzeti Parkban. Az egész utazás megkoronázása ez az élmény! Az egyik legszebb és legkülönlegesebb része ez a nap a körutazásának!  Örök emlék lesz a gleccserek látványa, a hajókázás a jéghegyek között. A hatalmas, 5 km hosszú és a víz felett 60 méteren magasodó jégfal folyamatosan halad a vele szemközti félsziget irányába. Az Argentino-tó általa vize egy jégalagúton próbál utat törni magának, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a parkba. Az ember olyan aprónak érzi magát ekkora természeti erők láttán, amikor a gleccser egy kisebb darabja leválik és belehullva a vízbe megrengeti a környéket. Az egyik legnépszerűbb és legszebb nevezetessége ez nemcsak Argentínának, de a világnak is! A programok csoportosak és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaznak.

Programajánlatok:
-
Minitúrázás Moreno Gleccser jegein 220USD/fő: Hihetetlen élmény túrázni a világ egyik legnagyobb gleccserének tetején. Ne hagyja ki! Fontos, hogy előre kell lefoglalni a túrát helyhiány miatt. A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Hajós szafari 39USD/fő: Hajózzon a gleccserek és jeghegyek között!  Gyönyörű képeket készíthet és gyönyörködhet ebben a lenyűgöző természeti csodában. A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

6.nap: El Calafate

A mai nap a szabadfoglalkozásé, de ha nem egyedül szeretné bebarangolni a várost, akkor választhat különböző szervezett programjaink közül.

Programajánlatok:
- Hajós kirándulás a Rios de Hielo folyón 150USD/fő: Hajózzon a gleccserek és jeghegyek között az Argentino-tóban!  Gyönyörű képeket készíthet és gyönyörködhet ebben a lenyűgöző természeti csodában. A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Estancia Cristina 160USD/fő: Vegyen részt egy egész napos hajókiránduláson a gleccserek és jéghegyek között! A túra során útba ejti majd a Cristina turistaházat. A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

7.nap: El Calafate – Ushuaia

Reggeli után a transzfer érkezéséig még sétálgathat Calafate városában vagy kedvére pihenhet. A reptérre transzfer viszi ki, a repülés után megérkezik Ushuaia-ba, a világ legdélibb városába. A repülőtérről  transzfer viszi a szállodájába.  Ushuaia Argentína Tűzföld tartományának 50 ezer lakosú székhelye, Tűzföld fő szigetének a déli partján, egy öbölben fekszik. Északról a Martial-hegység öleli körül, délről a Beagle-csatorna vize, északnyugatról pedig Lago Roca tó határolja. A régiót már 10000 év óta lakott, korábban az ona indiánok lakták. Az 1800-as évek végén az aranylázban égő kincsvadászok elárasztották a régiót, később egy börtönszigetet hoztak itt létre, mely közel száz évig működött, jelenleg pedig múzeumként funkcionál. A nap további részében szabadon felfedezheti a várost vagy választhat szervezett programjaink közül.

Programajánlatok:
-Félnapos városlátogatás 32USD/fő: Ismerje meg a világ legdélibb városát egy felhőtlen 3 órás túra során angol nyelvű idegenvezetőnkkel!

- Gyalogos városnéző túra Ushuaia Cityben és a Világvége Múzeumban 90USD/fő: Vegyen részt egy kellemes sétán Ushuaia Cityben és látogasson el a Világvége Múzeumba! A program angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz. (min. 2 fő)

8.nap: Ushuaia

Reggeli után a körutazás keretében egy angol nyelvű kiránduláson vesz részt a Lapataia Öbölben a Tűzföldi Nemzeti Parkban, mely Chile és Argentína határán található. 1520-ban Ferdinánd Magellán volt az első európai, aki itt hajózott. Ő nevezte el a területet „Tűzföldnek”, amikor meglátta a sok apró indián tüzet a parton. Az ember itt igazán az érintetlen természet világában érezheti magát a havas erdős hegyvidékek, a gleccserek és fjordok között. A délután folyamán a túra folytatódik egy másik gyönyörű vidékre. A Beagle-csatornán fog hajózni, mely nevét Charles Darwin expedíciós hajójáról kapta. Az Antarktiszt felfedező hajók ebből a kikötőből indulnak útjuknak. A hajókirándulás során megcsodálhatja a Tűzföld egyedülálló élővilágát: a kis szigeteken oroszlánfókák, fókák, pingvinek, kormoránok, albatroszok láthatók természetes környezetükben  a „Madarak és Oroszlánfókak Szigetén”. Ezen a vidéken már emberek nem laknak, ezért is nevezték el az itt található világítótornyot (Les Eclaireurs) a „világvégén” lévő világítótoronynak. A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

Extra programajánlat: Vonat a világ végére 60USD/fő: Fűszerezze meg útját ezzel a vonatos utazással a Tűzföldi Nemzeti Parkban! A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

9.nap: Ushuaia

A mai nap a szabadfoglalkozásé, de ha nem egyedül szeretné bebarangolni a várost, akkor választhat különböző szervezett programjaink közül.

Programajánlatok:
- Kirándulás a Fagnano-ra és az Escondido Lakes-re (Rejtett tavak) 65USD/fő: Vegyen részt egy egésznapos kiránduláson Tűzföld szívében! A program angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Kirándulás a Gable Island-re, a pingvin kolónia meglátogatása és kajakozás  265USD/fő: Éljen át egy egész napos nagy kalandtúrát Patagoniában, vagyis Tűzföldön! A program angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Rejtett tavak 153USD/fő: Ha kalandra vágyik, ajánljuk a lélegzetelállító jeeptúrát Fagnano-ba és az Escondido Lakes-hez, amit biztosan nagyon fog élvezni! A program angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Hegymászás a Kék Lagúnához és a Caravajal Hegyhez 150USD/fő: Szeret hegyet mászni? Akkor ez a program ideális lesz Önnek, hiszen Ushuaiaban a Caravajal Hegyhez viszi a túra! A program csoportos és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz. (min 2fő)

10.nap: Ushuaia

Reggeli után még felfedezheti a környéket, aztán transzferrel kiviszik a reptérre, ahol a szervezett körutazása befejeződik.

Az ár tartalmazza:
transzferek a reptér-hotel-reptér között
- angol nyelvű idegenvezetővel turistabusz szolgáltatás
- szállás reggelivel

Az ár nem tartalmazza:
belépő a Nemzeti Parkokba (kb30USD)
- repülőjegyek (belső és nemzetközi) ár feltüntetve csomagonként
- borravaló
- biztosítások