A nyugat kincsei

A túra fénypontjai: Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, valamint az Amerikai Egyesült Államok legismertebb nemzeti parkjai, a Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion és Yosemite. 
Kalandozás a vadregényes csendes-óceáni partvonal mentén, ismerkedés a sivatag bizarr szépségével, egyedülálló élmények és hihetetlen változatosság vár Önre Nyugati parti utazsa során!

Programleírás:

1. nap: Los Angeles
Utazás Los Angeles-be menetrendszerinti járatokkal. Megérkezés után a bérautó felvétele a repülőtéren, és a választott szálláshely elfoglalása.
Szállás a választott kategóriától függően: Crowne Plaza Los Angeles Airport, vagy Renaissance Los Angeles Airport, 1 éjszakára.

2. nap: Los Angeles – Palm Springs (kb. 200 km)
A reggeli gyors útbaigazítást követően megkezdődik az autós körutazás. Sivatagokat keresztülszelve éri el a nem csak a hollywoodi hírességek által nagyon kedvelt Palm Springs-et.
Fedezze fel a várost vagy egy hegyi vasút segítségével jusson fel a San Jacinto hegyre. 
Szállás a választott kategóriától függően: Best Western Inn at Palm Springs vagy Renaissance Palm Springs, 1 éjszakára.

3. nap: Palm Springs – Joshua Tree Nemzeti Park – Williams/Grand Canyon (kb. 560-650 km)
Palm Springsből elindulva a legendás Joshua Tree Nemzeti Park felé folytatódik a túra, ahol Josua pálmaliliomok ezrei növekednek. Estére megérkezés a világ egyik természeti csodájához, a Grand Canyonhoz. Lélegzetelállító szépségű szurdok, melyet évmilliók során a Colorado folyó formázott meg. 
Szállás a választott kategóriától függően: Days Inn Williams, vagy közvetlenül a nemzeti park környékén, 1 éjszakára.

4. nap: Grand Canyon – Lake Powell (kb. 240 km)
Megéri minél több megállót beiktatniuk, hisz mind csodálatos panorámát kínál. A különféle programlehetőségekről szívesen adunk további felvilágosítást.  A következő állomás Lake Powell, ahol a kék víz és a vörös sziklák csodálatos kontrasztját csodálhatja meg.
Szállás a választott kategóriától függően: Best Western Plus at Lake Powell vagy Lake Powell Resort and Marina, 1 éjszakára.

5. nap: Lake Powell – Bryce Canyon
A mormonok államában, Utah-ban várja Önt a Bryce Canyon. A rendkívül érdekes, „Hoodoos”-nak is nevezett, sziklaformációkkal borított vidék bejárásához számtalan ösvény áll rendelkezésre. Szállás a nemzeti parknál. (kb. 260 km).

6. nap: Bryce Canyon – St. George/ Zion N. P. – Las Vegas (kb. 400 km)
A Zion Nemzeti Parkban a kalandvágyóknak ajánljuk az „Angels landing” túraútvonalat. Ha kevésbé aktív kirándulásra vágyik, akkor is akad bőven látnivaló, illetve minden bizonnyal talál edzettségi szintjének megfelelő túraösvényt is. Innen továbbutazás a híres kaszinóvárosba, Las Vegasba.  
Szállás a választott kategóriától függően: Hampton Inn Tropicana 3* vagy Hilton Grand Vacation 4*, 2 éjszakára.

7. nap: Las Vegas
Merüljön el Las Vegas egyedi, csillogó világában, tegye próbára a szerencséjét a világhírű kaszinók valamelyikében, esetleg válasszon az esti revü műsorok közül, garantáltan egy életre szóló élményben lesz része! Egy éjszakai helikopteres városnézéssel megkoronázhatja a napját!

8. nap: Las Vegas – Death Valley – Lone Pine / Ridgecrest v. Bakersfield (kb. 360 – 420 km a választott szálláshely függvényében)
A Halál Völgyén átvezető út látnivalói valóban feledhetetlenek. A sivatagi tájak után gyümölcsöző farmvidékeken keresztül jut el a választott szálláshelyünkig. 
Szállás a választott kategóriától függően: Best Western China Lake Inn (Ridgecrest) vagy Hotel Best Western Plus Frontier Motel (Lone Pine).
Mivel a téli hónapokban a Tioga Pass az időjárástól függően le lehet zárva, az Upgrade verzió esetén szállásalternatíva a Bakersfield-i Best Western Plus Hill House.

9. nap: Lone Pine / Ridgecrest v. Bakersfield – Yosemite Nemzeti Park / El Portal (kb. 320 km – 445 km)
A mai nap úti célja a Yosemite Nemzeti Park.  Az UNESCO világörökség részét képező nemzeti parkban rengeteg a látnivaló,drámai szépségű a táj, hatalmas vízesések, meredek gránitsziklák kápráztatják el a látogatókat. Másfél nap áll rendelkezésükre, hogy bejárják a hatalmas parkot. 
Szállás a választott kategóriától függően:  Cedar Lodge 3* vagy Yosemite View Lodge (El Portal).

10. nap: Yosemite Nemzeti Park
Ezt a mai napot teljes egészében a Yosemite nemzeti parkban való barangolásra szánhatják. Élvezzék a csodás természetet, a magas vízeséseket, gránitsziklákat, mint pl. a Half Dome és az El Capitan, a nyugodt hegyi tavakat és festői hegyvonulatokat.

11. nap: Yosemite Nemzeti Park - San Francisco (kb. 315 km)
Rengeteg lehetőség egy rövid útszakasz alatt: Napa Valley a kaliforniai bortermelés központja, Muir Woods, ahol az utolsó vörösfa példányok élnek. Végezetül a Golden Gate hídon keresztül már egyenesen a csodás San Francisco-ba érkezünk.
2 éjszaka szállás San Francisco-ban.

12.  nap: San Francisco
A híres helyi „villamossal” vagy akár gyalogszerrel is elérhető a nevezetességek többsége. Látnivaló pedig akad bőven, elég csak az Alcatraz-t, Little Italy vagy China Town, a Fisherman’s Wharf-ot vagy a Union Square említeni.

13. nap: San Francisco – Monterey - San Simeon v. Cambria (kb. 340 – 355 km)
A Highway No. 1. dél felé viszi a part mentén. A déli pihenő helyszínéül Carmel-t vagy Monterey bájos városkáit ajánljuk, melyek ideális színterei egy rövid bóklászásnak. Szintén útba esik az érdekes Hearts Castle. Szállás a választott kategóriától függően: Courtesy Inn (San Simeon), vagy Cambria Pines Lodge (Cambria), 1 éjszakára.

14. nap: San Simeon v. Cambria– Santa Barbara - Los Angeles (kb. 355 – 370 km)
Solvangon áthaladva irány Santa Barbara. A régi misszióstemplomon kívül főleg idilli kis utcácskák, vendéglők várják itt. Végülvisszaérünk túrán kiindulópontjához, az angyalok városába, Los Angeles-be.
Szállás a választott kategóriától függően: Crowne Plaza Los Angeles Airport, vagy Renaissance Los Angeles Airport, 1 éjszakára.

15.  nap: Los Angeles
A bérautó leadása a repülőtéren, hazautazás.

Ár:

Szezon
Szoba típus
Kategória
Részvételi díj (EUR/fő)
2018.04.01.- 2018.10.31. 2 ágyas Standard 1 125
2018.11.01.- 2019.03.31. 2 ágyas Standard 1 041
Szezon
Szoba típus
Kategória
Részvételi díj (EUR/fő)
2018.04.01.- 2018.10.31. 2 ágyas Upgrade 1 851
2018.11.01.- 2019.03.07. 2 ágyas Upgrade 1 401
2019.03.08.- 2019.03.31. 2 ágyas Upgrade 1 475

Az ár tartalmazza:
- szállásdíj 14 éjszakára a választott kategóriájú hotelekben / motelekben
- Economy kategóriájú bérautó az utazás teljes idejére, standard* bérlési csomagban
* kérje részletes tájékoztatónkat!
 

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy árát (kérje a kívánt utazási időpontra szóló ajánlatunkat)
- ellátást az utazás során, személyes jellegű kiadásokat, parkbelépőket

- utas- és útlemondási biztosítást

A fenti árak a szabad helyek függvényében érvényesek!

Kérjen ajánlatot kollégáinktól!