New York, Washington és környéke

A Keleti partról elsőre New York és Washington juthat az eszünkbe, de ez a térség ennél sokkal többet kínál! A mindig éber New York kétségkívül mindenkit elvarázsol, akit vonz a nagyvárosi pezsgés, Washington DC-ben elmerülhetünk a főváros tiszteletet ébresztő emlékműveinek és múzeumainak világában. A metropoliszokat elhagyva sűrű erdők, folyók és vízesések kínálnak szemet gyönyörködtető látványt a Shenandoah Nemzeti Parkban, vagy dél felé haladva váratlan szépségű homokos tengerpartokon sétálhatunk Virginia Beach környékén.

Programleírás:

1. nap: New York
Utazás New York-ba, budapesti indulással, menetrendszerinti járatokon. Szem előtt tartva azt, hogy New York-ban meglehetősen nehéz és költséges a parkolás, javasoljuk, hogy a bérautót csak harmadik napon vegyék fel!  A taxit javasoljuk a szállodához történő utazásra. Használják ki a késő délutánt, estét és merüljenek el Manhattan izgalmas és magával ragadó forgatagában.
Szállás: Holiday Inn Midtown 57th Street, 2 éjszakára.

2. nap: New York
Ismerje meg a Big Apple-t, válasszon kedvére a számtalan programlehetőség közül. A teljesség igénye nélkül, néhány javaslat: Times Square, Broadway előadások, Szépművészeti Múzeum (MOMA), Botanikus kert, Central Park, Empire State Building, Top of the Rock, SoHo, Szabadság szobor és Ellis Island, hajókázás a Hudson folyón. Garantáljuk, hogy mindenki talál az érdeklődésének megfelelő időtöltési lehetőséget.

3. nap: New York – Philadelphia – 160 km
Reggel a bérautó felvétele, utazás New Jersey államon keresztül Philadelphiába. A State House - az Állam Háza, ahol a Függetlenségi Nyilatkozatot kihirdették, 1776 július 4-én kapta a Szabadság Csarnoka (Independence Hall) nevet, és július 4-e ekkor lett Amerika nemzeti ünnepe. A kongresszus épülete előtt több ezren várakoztak, amikor a képviselők kiléptek, megszólalt fejük felett az épület tornyában a nagy harang, amelyet azóta a Szabadság Harangjának (Liberty Bell) neveznek.
Szállás: Holiday Inn Express Midtown

4. nap: Philadelphia – Baltimore – 165 km
Itt számos történelmi épület és műemlék, múzeumok sora kínál gazdag programlehetőséget. Az Inner Harbor-ból akár egy hajós kirándulásra is be lehet nevezni. 
Szállás: a Lord Baltimore Hotel-ben.

5. nap: Baltimore – Washington DC – 65 km
A mai út az Amerikai Egyesült Államok fővárosába, Washington DC-be vezet. A város különleges, egyedi varázsát már az érkezéskor tapasztalni fogják. Érdemes már az első napra betervezni egy délutáni városnézést. A város leghíresebb nevezetességei közül a Fehér Házat, a Capitoliumot, Arlington temetőt és a Lincolt emlékművet említeném első sorban. 
Szállás: Kellogg Conference Hotel, 3 éjszaka.

6. nap: Washington DC
A Smithsonian Intézet csak egy a számos ingyenesen látogatható múzeum közül. Esti programnak ajánlom a fővárostól alig pár mérföldnyire található Alexandria történelmi városát és Georgtown környékét. A Washington elővárosának számító Alexandria, amely a szövetségi fővárosból metróval is megközelíthető, az amerikai történelemben meghatározó szerepet játszott. Belvárosában régi 19. századi épületek találhatók, amik lenyűgözik az idelátogató turistákat. Itt található az 1861-65-ös polgárháború híres déli tábornokának Robert E. Lee-nek egykori otthona is. Érdemes megnézni a városban a Lee Fendall HouseMuseum-ot, amely a függetlenségi háborútól a 20. század közepéig szemlélteti az amerikai történelmet, és a Torpedo FactoryArt Center-t, amely egy művészeti gyűjtemény.

7. nap: Washington DC – Mount Vernon – 60 km
Kirándulás Mount Vernon-ba, az első amerikai elnök, George Washington egykori lakóhelyére. Megközelíthető autóval, vagy szép időben ajánlott a Potomac folyóról való, hajós megközelítés.

8. nap: Washington DC – Shenandoah Nemzeti Park / Luray – 200 km
Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül vezet az út a Blue Ridge hegységben található nemzeti parkba. Itt sűrű erdők, folyók és vízesések kínálnak szemet gyönyörködtető látványt. A Luray 400 millió éves barlangrendszerében felfedezhetjük a világ legnagyobb hangszerét. A turisták 1878-as felfedezése óta látogatják a barlangot hatalmas mészkő oszlopai, sztalaktitjai és sztalagmitjai miatt. És bár a természeti képződmények már önmagukban is vonzóak, de a fő attrakció mégis az 1954-ben épült nagy orgona. A Luray-barlangok talán legismertebb látnivalója a Nagy Stalacpipe orgona. Ha az orgonán leütnek egy billentyűt, egy gumikalapács a közeli sztalaktitokat üti meg, amik rendkívül változatos hangokat produkálnak, és szinte az egész barlangban visszhangzanak.

9. nap: Shenandoah Nemzeti Park
A parkon áthalad Észak Amerika leghíresebb túraútvonala, az Appalachian Trail. Ezt felfedezhetik egyénileg, vagy a nemzeti park által foglalkoztatott hivatásos ranger vezetésével is. Autózzanak egyet a Skyline Drive-on, vagy akár lovagoljanak egyet a csodálatos zöld vidéken.

10. nap: Shenandoah Nemzeti Park/Luray –Charlottesville – Roanoke - 360 km
A mai útszakasz a híres panorámaút, a Skyline Drive egy hosszú szakaszán halad, számos kilátóponttal tarkítva az utazást. A nemzeti park területét elhagyva, iktassanak be egy rövid megállót Charlottesville-ben. Itt található az egykori népszerű amerikai elnök Thomas Jefferson lenyűgöző szépségű rezidenciája a Monticello, melyet egy csodálatos park vesz körül. Ez a város ad otthont a University of Virginia állami egyetemnek is. 
Szállás Roanoke városában, a Best Western Plus Inn at Valley View motelben.

11. nap: Roanoke - Virginia Beach – 435 km
Ez lesz a leghosszabb útszakasz, mely kelet felé vezet az Atlanti-óceán partján, Virginia Beach felé. A hosszú utazást követően jól fog esni egy séta a hosszú homokos parton. 
Szállás 2 éjszakára Best Western Center Inn-ben.

12. nap: Virginia Beach
Egy nap pihenés a tengerparton, vásárlási lehetőségekkel. Alternatívaként javasolt egy látogatás a Virginia Marine Science múzeumba.

13. nap: Virginia Beach - Williamsburg – Annapolis – 370 km
A mai út során Williamsburg városába látogatnak, amely a brit gyarmati időkben, a 18. században az állam fővárosa volt. Belvárosa hűen adja vissza a gyarmati idők hangulatát. Ezt követően továbbutazás Annapolis-ba. 
Szállás: Best Western Annapolis, 2 éjszakára.

14. nap: Annapolis
A vitorlás fővárosként is emlegetett Annapolis ad otthont az ország egyik legnagyobb presztízsű egyetemének , az Egyesült Államok Haditengerészeti Akadémiájának. Délutáni programként ajánljuk, hogy tegyen egy sétát a csodás kikötőben. Ha marad még idő, az óvárosban történelmi épületeket és házakat s megtekinthetnek.

15. nap: Annapolis - Washington D.C. – 55 km
A keleti parti utazás a mai napon véget ér. Visszautazás Washington DC-be, a bérautó leadása a repülőtéren, hazautazás.

16. nap: megérkezés Budapestre.

Ár:

Szezon
Szoba típus
Kategória
Részvételi díj (EUR/fő)
2018.04.01.- 2018.06.23. 2 ágyas Standard 1 590
2018.06.24.- 2018.09.03. 2 ágyas Standard 1 534
2018.09.04.- 2018.11.11. 2 ágyas Standard 1 660
2018.11.12.- 2018.11.15. 2 ágyas Standard 1 490

Az ár tartalmazza:
- szállásdíj 14 éjszakára a programleírás szerinti vagy azonos kategóriájú szállodákban
- Economy kategóriájú bérautó az utazás teljes idejére, standard* bérlési csomagban.
* kérje részletes tájékoztatónkat!

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy árát (kérje a kívánt utazási időpontra szóló ajánlatunkat)
- ellátást az utazás során, személyes jellegű kiadásokat
a bérautó visszaszállítási díját (kb. 150 USD)
- utas- és útlemondási biztosítást

A fenti árak a szabad helyek függvényében érvényesek!

Kérjen ajánlatot kollégáinktól!