A legendás 66-os úton

„Az országutak anyja” így nevezte John Steinbeck a híres Route 66-et, mely Chicago és Los Angeles között húzódik. A 66-os út az első olyan, mára már legendává vált út, amin el lehet jutni az USA keleti partjáról a nyugatira. 1920-ban született meg az ötlet, az építkezések elkezdődtek és 6 év alatt megépült az első amerikai transzkontinentális autóút. Először a kalandorok és szerencsevadászok hajtottak nyugatra, majd a gazdasági válság idején a nincstelenek és a nélkülözők keresték a jobb életet, a második világháború idején a katonaság használta az utat, az 50-es években mindenki arról álmodozott, hogy vesz egy rózsaszín Cadillac-et, majd irány nyugat, Kalifornia. A 60-as években a VW minibuszos hippiket vonzotta az Angyalok Városa. Az ötvenes években a 66-os útból mítosz lett, mára pedig már legendává vált. Bár ma már nem számít autópályának, de nagyon nagy élmény végigkocsikázni rajta és megcsodálni útközben a múlt megannyi relikviáját.

1. nap: Chicago

Megérkezés Chicago nemzetközi repülőterére. A bérautó átvétele után szálláshely elfoglalása. Délutáni vagy esti programnak ajánlott egy sétát tenni a kikötőben, ahol egy kellemes vacsorát is elfogyaszthat. Ajánljuk a Forest Gump című film ötlete alapján született, a Navy Pier-ben található Bubba Gump éttermet!
Szállás: 2 éjszaka Hotel Best Western Chicago Hillside***

2. nap: Chicago

A mai napot szánja az USA harmadik legnagyobb városának megismerésére. A csodálatos fekvésű Chicago a Michigan folyó partján terül el. Chicago városának kiemelkedő az építészete. Itt épültek az első felhőkarcolók, többek között az impozáns Sears Towers, mely 443 méter magasságával sokáig a világ legmagasabb épületének címét mondhatta magáénak. Érdemes ellátogatnia a Millenium Parkba. A Navy Pier-ben található Chicago Children’s Museum a kicsiknek kínál izgalmas kalandokat.   Keresse fel a Frank Lloyd Wright Történelmi Negyedet, az Adler Planetáriumot, kószáljon a belváros elegáns üzleteiben vagy vegyen részt egy gyönyörű csónaktúrán kihasználva a romantikus csatornák adta lehetőséget.

3. nap: Chicago – Springfield (Illinois)

Mielőtt továbbindulna, javasoljuk reggelizzen meg a Lou Mitchell’s étteremben. Vegyen búcsút a nagyvárostól és kezdje meg a Route 66 felfedezését! Mielőtt elérné mai úticélját, Springfieldet, álljon meg egy pihenőre a Bill Shea’s Gas Station Museum-nál.
Illinois állam fővárosa, Springfield szintén a 66-os út mentén van. Érdemes meglátogatni a Frank Lloyd Wright építész által tervezett állami múzeumot vagy Dana Thomas-házat. Springfield, Illinois városában élte életének egy részét a hajdani amerikai elnök Abraham Lincoln. A Lincoln Home Visitor Centerben tájékozódhat  az aktuális programokról, ha kedve tartja vegyen részt  egy vezetett túrán az elnök egykori otthonában. Vacsorázzon a Steak n’ Shake étteremben (kb. 325 km)
Szállás: Hotel Best Western Clearlake Plaza**

4. nap: Springfield (Illinois) - St. Louis

Ma átkel a Mississippi folyón, átlépve Missouri államba, így eléri mai úticélját, a Mississipi partján fekvő St. Louist. A város szimbólumává vált Gateway Arch, a „Nyugat kapuja” köszönti érkezésekor. A városban a nagy nyugati terjeszkedés korszakába nyerhetünk betekintést. Ha marad rá ideje, iktasson be egy rövid látogatást a Budweiser sör „otthonába”, az Anheuser-Busch sörfőzdébe és a Museum of Westward Expansion-be. (kb. 155 km)
Szállás: 2 éjszaka Hotel Best Western Kirkwood Inn**

5. nap: St. Louis

St. Louis mindig is átjáróállomása volt a nyugatra tartóknak. Látogassa meg a Forest Parkot, ahol az 1904-es világkiállítást rendezték, s annak számos kiállítási darabját ma is itt őrzik. Pl. Charles Lindbergh tárgyait, aki innen indult az Atlanti óceán átrepülésére.

6. nap: St. Louis – Springfield (Missouri)

Ma Mark Twain nyomában járhat, Missouri különböző tájain. St. Louisból az Ozard fennsík gazdag vidékén keresztül autózva eljut a Missouri állambeli Springfield-be. Útközben látogassa meg Missouri rejtett kincsét, a Meramec barlangrendszert, ahol egykor a legendás törvényen kívüli, Jesse James rejtőzködött. Stantonban található továbbá az antik játékmúzeum. (kb 400km)
Szállás: Best Western Rail Haven**

7. nap: Springfield (Missouri) - Tulsa

Mai napon egy hosszabb szakaszt tesz meg útjából. Tulsa felé haladva egy rövid pihenőt iktasson be Carthage kisvárosában és nézze meg a bíróság épületét. Útját folytatva átlép Oklahoma államba. Oklahoma 1907-ben az USA 46. állama lett. Számos jelét látja majd az amerikai és az indián történelem keveredésének. Ebben az államban mutatja meg leginkább tipikus arcát a Route 66. Itt a vadnyugati cowboy és ranch-kultúra nem csupán turista látványosság, hanem a mindennapi élet része. Számos kisváros, patinás hangulatú autós pihenőhelyek adják meg az út karakterisztikáját. Galena-ban nézze meg a 4Woman on the Route benzinkutat, megéri a kis kitérőt.(kb. 300 km)
Szállás: Hotel Best Western Plus Downtown Tulsa**

8. nap: Tulsa -  Oklahoma City

Kis kitérőt érdemes tenni Oklahoma City-be. Ez volt korábban az első hely, ahol a munka reményében nyugat felé vándorlók megálltak. A gazdag olajlelőhelyek rengeteg munkavállalót vonzottak ide még Chicagoból is. A Vadnyugat történelmébe betekintést kaphat a National Cowbow Hall of Fame-ben, Oklahoma City-ben. (kb. 200 km) 
Szállás: Hotel Borasway Inn & Suites**

9. nap: Oklahoma City - Amarillo

Oklahoma City-től délnyugatra fekszik a tipikus indián falu Anadarko, melyet teljes körűen helyreállítottak. Érdemes elidőzni egy keveset a helyen és felidézni a múlt egy darabját. A Cheyenne és Arapaho indiánok egykori vadászterületén folytatja útját. Clintont tekintik a Route 66 szívének és lelkének, ezért is kaphatott itt otthont a Route 66 Museum. A múzeumlátogatást követően Texas felé induljon útnak. Ez az állam éppúgy híres a szarvasmarha farmokról és az olajkútjairól, mint gazdag zenei kultúrájáról és modern metropoliszairól. A Palo Duro Canyon megér egy látogatást, vacsorahelyszínnek pedig a Big Texan Steak Ranchot ajánljuk, fantasztikus ételekkel és élő country zenével nyújt felejthetetlen élményt. Mai útját Amarillo-ba fejezi be. (kb. 430 km)
Szállás: Hotel Quality Inn West Medical Center**

10. nap: Amarillo -  Santa Fe

Vegyen részt egy Új-Mexikó fővárosába, Santa Fe-be tartó kiránduláson. A mai napon egy újabb szimbolikus helyet érint útja során, a Cadillac Ranchot. A látogatók szabadon engedhetik művészi fantáziájukat és festhetnek a kiállított roncsokra. A gyerekek különösen szokták élvezni ezt a programot! Vega-ban megállhat egy ízletes ebédre a Hickory Inn Cafénál. Útja során áthaladhat Tucumcari-n, mely olyan neon táblás motelek otthona, mint a Motel Safari és a Blue Swallow. A számos kis bolt és diner az 1930-1950-es évek fénykorát idézik elő. A 66-os út egyik legjobb állapotban fennmaradt városa. Vegyen részt egy Új-Mexikó fővárosába, Santa Fe-be tartó kiránduláson. (kb. 450 km)
Szállás: 2 éjszaka Courtyard by Marriott***

11. nap: Santa Fe

Meglepő történelmi, művészeti és kulturális gazdagság várja Önt egy olyan városban, amely rendkívül népszerű a látogatók körében. Ha még többet szeretne látni,  menjen át Taos-ba, mely ma is teljes egészében indiánok lakta falu.

12. nap: Santa Fe - Gallup

Mai úticélját mintegy 4 óra alatt érheti el. A Rio Grande-nél fekvő Albuquerque klímája egészen száraz és napsütéses. Albuquerque messze a legnagyobb város Új-Mexikóban, több, mint 500.000 lakossal rendelkezik. A város a Rio Grande völgyben, a Sandia hegység lábánál terül el. Az Old Town-on, a város legrégebbi negyedén vezetett keresztül a 66-os út korábban. Az óvárosban helyes mexikói házakat, kis üzleteket, művészeti galériákat találunk. Albuquerque-tól alig 100km-re nyugat felé haladva jut el a sziklára épült Acoma Pueblo-ba, Amerika leghosszabb ideig lakott településébe.Egyvezetetttúra során érdekes ténykeet tudhatunk meg az itteni egykori életről.(kb. 320 km)
Szállás: Hotel Comfort Suites Gallup**

13. nap: Gallup– Grand Canyon National Park

Gallup városa után, mely fontos indián kereskedelmi központ Arizona államba ér. Útja a Navajo indiánok földjén keresztül halad. Útközben látogasson el a festett sivatagba és a Petrified Forest Nemzeti Parkba, ahol ősrégi, millió évek során megkövült fatörzsek nyújtanak káprázatos látványt. Érdemes megnéznie a Meteor Crater-t is, ha ideje engedi. (kb. 450 km)
Szállás: Két éjszaka a Grand Canyonnál

14. nap: – Grand Canyon

Érdemes már kora reggel felkerekednie, hogy megismerje Amerika leghíresebb nemzeti parkját. A Grand Canyon 446 km hosszú, a világ hét természeti csodájának egyike. Meredek oldalfalainak színes mintázatát, a felsőbb rétegeket borító mészkő, homokkő, pala és gránit kölcsönzi. A Colorado folyó vájta szakadékok túrázásra csábítanak mindenkit. Számos látnivaló akad, ezek közül kiemeltünk néhányat: Powell Point, Grand Canyon Village, Moran Point, Grand Canyon Skywalk, Cataratas Havasu és a Curva de la Herradura.

15. nap: Grand Canyon National Park – Las Vegas

Útját ma folytatja Las Vegas, a Casinok városa felé. A Mojave sivatagot keresztül szelve éri el a csillogó metropoliszt. (kb. 470 km)
Szállás: 2 éjszaka Hotel Hampton Inn Tropicana ***

16. nap: Las Vegas

Sok szerencsét kívánunk a temérdek kaszinó felfedezéséhez!

17. nap: Las Vegas – Los Angeles

Ejtse útba Los Angeles felé menet Calico szellemvárosát. Igazán érdekfeszítően jelenítik meg itt a vadnyugati életmódot. Kipróbálhatja a kisvasutat vagy nevethet egyet a trükkös Mistery Shack illúzióin. Mielőtt este megérkezik Los Angelesbe egy rövid kitérő erejéig megnézheti San Bernardino-ban a viág első Mc Donald’s éttermét. (kb. 460 km)
Szállás: Hotel Crowne Plaza Los Angeles Airport

18. nap: Los Angeles

A programban szereplő utolsó éjszaka az „Angyalok városában”, ahol felkeresheti Hollywood-ot vagy akár Disneyland-et is. Megnézheti a  Hollywood Walk of Fame-t a híres csillagok sétányát, autózhat  Beverly Hills-ben a Hollywood-i hírességek villái között, nézelődhet a Rodeo Drive luxus üzletei között. Érezni fogja a kontrasztot és azt, hogy útja során egy teljesen más Amerikát is megismert. A bérautó visszaadásával zárul utazása.

Szezon

Szoba típus

Kategória

Részvételi díj (EUR/fő)

2018.04.01.- 2018.05.14.

2 ágyas

Standard

1 492

2018.05.15.- 2018.10.20.

2 ágyas

Standard

1 542

2018.10.21.- 2019.02.24.

2 ágyas

Standard

1 392

2019.02.25.- 2019.03.31.

2 ágyas

Standard

1 492

Az ár tartalmazza:
- szállásdíj 17 éjszakára a választott kategóriájú hotelekben / motelekben
- bérautó az utazás teljes idejére, standard* bérlési csomagban
* kérje részletes tájékoztatónkat!

 Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy árát (kérje a kívánt utazási időpontra szóló ajánlatunkat)
- ellátást az utazás során, személyes jellegű kiadásokat, parkbelépőket
- utas- és útlemondási biztosítást

Fenti áraink szabad helyek függvényében érvényesek!
 

Kérjen ajánlatot kollégáinktól!