Keleti parti pillanatképek

Az élmény-gazdag Keleti part egész sorát kínálja a kulturális, történelmi és természeti látnivalóknak. Lenyűgöző városok – mind amerikai, mind kanadai oldalon – mint New York, Boston, Toronto, Montreal, Québec és Washington D. C. A káprázatos tájak fénypontja pedig a Niagara vízesés.

1.nap: New York
Érkezés és szállás elfoglalása. Javasoljuk, hogy a bérelt autót csak a harmadik napon vegye fel, mivel a new yorki parkolóhelyek korlátozottak és igen drágák. A városban nagyon jól kiépített metróhálózat működik, illetve a taxikat is bármikor igénybe tudja venni.
Szállás: 2 éjszaka Hotel Fairfield Inn & Suites Downtown East***

2. nap: New York

Használja ki ezt a teljes napot, hogy felfedezze ezt a lenyűgöző metropoliszt! Ismerje meg a Big Apple-t, avagy „A várost, mely soha nem alszik”! Válasszon kedvére a számtalan programlehetőség közül! A teljesség igénye nélkül, néhány javaslat: Times Square, Rockefeller Center, One World Trade Center ámulatba ejtő kilátása, Szépművészeti Múzeum (MOMA), Guggenheim Múzeum, Botanikus kert, Central Park, Empire State Building, Grand Central Terminal, Top of the Rock, SoHo, Szabadság szobor és Ellis Island, séta a High line-on, hajókázás a Hudson folyón. Esténként beülhet egy, a számtalan kiváló jazzklubok vagy stand-up comedy előadások egyikére. Megnézhet egy híres Broadway showt vagy egy Knicks meccset. Garantáljuk, hogy mindenki talál az érdeklődésének megfelelő időtöltési lehetőséget.

3. nap: New York – Boston

Bérautója átvétele után induljon északra egészen Massachusetts fővárosáig, Bostonig. Két megállót is érdemes útközben beiktatnia: a Yale Egyetemet New Haven-ben, illetve a Mystic kikötőt. (kb 340 km)
Szállás: 2 éjszaka Hotel Holiday Inn Boston Bunker Hill***

4. nap: Boston

Boston egy nagyon kellemes hangulatú város. Gyalog viszonylag könnyen bejárhatóak a nevezetességekkel teli részek. Mindenképpen tegyen egy sétát az ún. „Freedom Trail-en”, mely elvezeti a helyhez, ahol a Függetlenségi Nyilatkozatot olvashatja. Látogasson el a számtalan nyilvános parkok némelyikébe, melynek a tenger közelsége külön varázst kölcsönöz. (pl. Bostob Common) Boston-ban rengeteg múzeum található, keresse fel pl. a Museum of Science-t (Tudományok Múzeuma). Óriási, mély, értékes élmény a Kennedy múzeum. Ismerje meg a Newbury Street eleganciáját, a hangulatos kis házakat! Ha szereti a tengeri ételeket, akkor a Quincy marketbe érdemes ellátogatnia.

5.nap Boston-White Mountains

A mai szakasz a gyönyörű White Mountains Nemzeti Park mentén vezet. Az indián nyár idején különösen varázslatos ez a vidék. Az Appalache-hegység része, legnépszerűbb pontja a Mount Washington, mely 1916 méterével Észak-Amerika legmagasabb pontja. A környező hegyek elnökökről és kiemelkedő személyiségekről lettek elnevezve, ezért is viseli a régió az elnöki tartomány (Presidential Range) nevet. Kiemelt természeti látnivalók a vidéken a Flume Gorge és a Lonesome Lake. Érdekes program lehet a Story Land és a Santa’s Village parkok meglátogatása, különöses, ha gyermekkel utazik. (kb 190 km)
Szállás: Hotel Merrill Farm Resort***

6. nap: White Mountains – Québec City

Útja Kanada felé vezet tovább Québec City-be. Mivel viszonylag hosszú a mai napi út, induljon el kora délután.  Útközben érdemes kitérőt tennie a Franconia Notch State Park-ba. Hegyi vasúttal juthat fel a Cannon hegyre, mely az egyik leglélegzetelállítóbb panorámát kínálja, amit a White Mountains nyújthat.  (kb. 470 km.)
Szállás: 2 éjszaka Hotel Travelodge Québec***

7. nap: Québec City

Élvezze ki ezt a napot az igazán szép és hangulatos Québec-ben, ahol a francia kifinomult ízlésvilág találkozik az amerikai tömegkultúrával. Ez az egyetlen várfallal körülvett város az észak-amerikai kontinensen. A város hamisítatlan francia hangulatot áraszt. Szimbóluma a középkori stílusban épült Chateu Frontenac, ami napjainkban luxusszállodaként működik. Ez a világ legtöbbet fényképezett hotelje. Gyönyörködjön a St. Lorenz folyóra nyíló kilátásban a felsőváros csillag alakú citadellájáról vagy sétálgasson a Kormányzók Sétányán. A varázslatos óváros híres 17-18.században épült házaival, szűk utcákkal, valamint számtalan butikkal, hangulatos étteremmel várja. Érdemes kilátogatnia a kikötői piacra és a modern részbe, a rue St-Joseph. Családosok nagy kedvence az Akvárium Park.

8. nap: Québec – Montreal

Irány a romantikus és bohókás Montreal! A „földalatti város” egy igazi édenkert a zene és gasztronómia szerelmesinek. Számtalan hangulatos pékség, kávézó és cukrászda található a városban, az éttermek pedig a város soketnikumú profilja miatt nagyon nagy variációban kínálnak kulináris élvezetet.  A történelmi karakterű Old Montreal abszolút természetesen harmonizál a város egyébként modern stílusával. Montreal városában is keveredik a francia és az amerikai kultúra, számos nemzetnek köszönhetően sokféle városnegyed és hangulat váltakozik. Ilyen érdekes, bohém része a városnak a Gay Village, a Latin negyed, a színes házakkal teli La Plateau negyed vagy a Shaughnessy Village. Barangoljon az elegáns, macskaköves óváros hangulatos utcáin és tegyen egy sétát a város legjelentősebb parkjába, a Mont-Royal-hoz, amelyet a Central Park mintájára terveztek! Látogasson el a Notre-Dame Bazilikába, a Place jacques-Cartierhez, St. Laurent Boulevardhoz, valamint a Rue St. Paulhoz és az Oratoire St. Joseph-be, mely Kanada és Észak-Amerika legnagyobb temploma! Ha ideje engedi, keresse fel a város botanikus kertjét és a Pointe-á-Calliére várostörténeti múzeumot. Esti programnak javasolt egy koncert meghallgatása, itt a jazz egyik fellegvárában. (kb. 260 km.)
Szállás: Travelodge Montréal Centre**

9. nap: Montreal- Ottawa

A keleti tartomány Ontario központja, sőt egész Kanada fővárosa Ottawa következik. Egy nagyon szerethető, nosztalgikus stílusú város. Legfontosabb nevezetessége a Parliament Hill-en álló Parlament, ahol nyári hónapokban minden reggel megtekinthető az őrségváltás. Esténként pedig „Sound and Light show” kerül bemutatásra, ahol a Parlamentre vetítenek különböző képeket, zenei kísérettel és fényjátékkal.  Főbb látnivalók továbbá az Ottawa’s National Museum, Canadian Museum of History, a National Arts Centre, a ByWard Market. Érdemes ellátogatnia a Rideau Canalhez, mely tavasztól őszig egy hajókkal teli romantikus csatorna, télen pedig a világ legnagyobb természetesen befagyott jégpályája. (UNESCO világörökség része) (kb. 230 km.)
Szállás: Hotel Capital Hill ***

10. nap: Ottawa – Toronto
Toronto felé haladva tegyen egy kitérőt az „Ezer sziget” vidékére, az Ontario-tó és az abból eredő Szent Lőrinc folyam vidékére! A folyam a világ legnagyobb tölcsértorkolatán át ömlik az Atlanti-óceánba, így megteremtve az „ezer sziget” vidékét. A közel nyolcvan kilométer hosszú szakaszon 1692 sziget található. A nagyobbakon kastélyok, magánházak találhatóak, a kisebbeken egy-két fa, bokor, varázslatos és egyedi hangulatot kölcsönözve ezzel ennek a vidéknek. (kb. 440 km.)
Szállás: 2 éjszaka Hotel Bond Place***

11. nap: Toronto

Barangolja be Kanada legnagyobb metropoliszát, mely felhőkarcolókkal és zöldellő parkokkal várja Önt! A város az Ontario tó partján fekszik. Csodálja meg City Hall építészeti érdekességeit és vásárolgasson a fő bevásárló utcán, a Young Street-en! Toronto-ban kihagyhatatlan a CN Torony, mely 553 méteres magasságából bámulatos kilátás nyílik a környékre, egészen Buffalo-ig és a Niagara vízesésig is ellátni. Remek szabadtéri programot kínál a Black Creek Pioneer Village is, amely egy szabadtéri múzeum. Érdemes kilátogatni a Queens Quay pályaudvarra, ami bár eredeti szépségében pompázik, ma már nem vonatok, hanem éttermek, kávézók és kiállító termek otthona. A szomszédságában található a Harbourfront Center, a kultúra fellegvára, mely színházi előadások, művészeti vásárok és más rendezvények színhelye. Toronto legrégebbi téglaépülete a The Grange Toronto, amely még a 19. század elején épült és a korhoz illően kosztümös túravezetővel és frissen sütött kenyérrel várja az oda látogatókat. Ha visszavágyna a természetbe, érdemes egy kirándulást tennie a Toronto-szigetekhez. A szigeteken, amerre a szem ellát, zöld ligetek, aprócska öblök, a központi szigeten ódon hangulatú vidámpark is csalogatja az oda látogatókat.

12. nap: Toronto – Niagara Falls

A mai úti cél kétségtelenül a program egyik fénypontja. Ma a saját szemével láthatja a Föld leghíresebb vízesésének kanadai és amerikai oldalát is. A vízesés nem túl magas, de hihetetlenül széles. Lélegzetelállító látvány, amikor a hatalmas víztömeg eltűnik a mélyben. A Niagara vízesés egész Észak-Amerika egyik leglátogatottabb természeti csodája, melyet csónakkal, helikopterrel vagy a parti sétányon gyalogszerrel közlekedve is érdemes felfedezni. Különösen ajánljuk a csónaktúrát, mely egészen a zuhatag centrumába viszi a látogatókat, illetve a „Journey Behind the Falls” túrát, ahol a vízesés mögötti barlangból csodálhatja meg a lezúduló víztömeget. Esténként mesterséges fényzuhataggal világítják meg a Niagarát, így a szivárvány színeiben pompázó vízesés még impozánsabb látványt kelt. (kb. 150 km.)  
Szállás: Hotel Best Western Plus Cairn Croft Hotel***

13. nap: Niagara Falls – Lancaster

Ma korán induljon tovább délnek! Útja keresztül viszi az Allegheny Nemzeti Parkon és Pennsylvania államon. Lancesterbe érve ,ha kedve tartja keresse fel az Amisok által lakott területeket! Ők egy körülbelül 200.000 fős keresztény közösség, akik elszigetelve élnek a világtól. Svájcból érkeztek Amerikába, illetve Kanadába még a 17- században. A férfiak jellegzetes szakállukról, lovas kocsijukról mindenki azonnal felismeri őket. Az Amisok szó szerint értelmezik a Bibliát, teljes egészében kizárják a modern technikát, tradíciók és kötöttségek határozzák meg életvitelüket. (kb. 570 km.)
Szállás: Hotel Comfort Inn Rockvale Outlets**

14. nap: Lancaster – Washington

A főváros felé autózva álljon meg a gettysburgh-i csata színhelyén, mely az amerikai polgárháború döntő ütközetének állít emléket! Washington DC az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, politikai központja. Ezért ebben a városban számtalan politikai, történelmi és kulturális emlékművet, épületet és látnivalót talál. Érdemes megnézni a Capitol épületét, ami egy kis dombon található Washington hivatalos földrajzi központjában, ami az amerikai törvényhozás épülete. A Fehér házat, ami az amerikai elnök székhelye.  A Kongresszusi Könyvtárt, ami a világ egyik leghatalmasabb és az Egyesült Államok legnagyobb kézikönyvtára. A Washington emlékművet és a National Mallt, valamint az ezeket körülvevő parkokat és történelmi emlékműveket. A Smithsonian Intézet csak egy a számos ingyenesen látogatható múzeum közül, amivel kiegészítheti a városnézést. Esti programként kilátogathat a fővárostól alig pár mérföldnyire található Alexandria történelmi városába, valamint Georgetown környékére. A Washington elővárosának számító Alexandria, amely a szövetségi fővárosból metróval is megközelíthető, az amerikai történelemben meghatározó szerepet játszott. Belvárosában régi 19. századi épületek találhatók, amik lenyűgözik az idelátogatókat. Itt található az 1861-65-ös polgárháború híres déli tábornokának Robert E. Lee-nek egykori otthona is. Érdemes megnézni a városban a Lee Fendall HouseMuseum-ot, amely a függetlenségi háborútól a 20. század közepéig szemlélteti az amerikai történelmet, és a Torpedo FactoryArt Center-t, amely egy művészeti gyűjtemény. (185km)
Szállás: 2 éjszaka Hotel Kellogg Conference*** 

15. nap: Washington

Látogasson el Georgetown városnegyedbe. A Washington délnyugati peremén található Georgetown már jóval a főváros létrejötte előtt virágzó kereskedőváros volt. Georgetown azonban Washington létrejötte után is megmaradt előkelő negyednek, ezért sok hatalmasság költözött ide. Az egykori önálló település sajátos, kissé régies, előkelő hangulata napjainkra is megmaradt. A kastélyszerű magánpalotákban gyakran az amerikai politika, a tudomány és a kultúra igen jeles személyiségei éltek és élnek. Esténként sétáljon a Delaware folyó partján és élvezze a hangulatot a városban, ahol aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot. A Potomac folyón átkelve érdemes megnézni az Arlington temetőt. Mellette található a Pentagon épülete is. 

16. nap: Washington – Philadelphia

Ha érdekli a történelem, a legjobb helyen jár! A State House - az Állam Háza, ahol a Függetlenségi Nyilatkozatot kihirdették, 1776 július 4-én kapta a Szabadság Csarnoka (Independence Hall) nevet, és július 4-e ekkor lett Amerika nemzeti ünnepe. A kongresszus épülete előtt több ezren várakoztak, amikor a képviselők kiléptek, megszólalt fejük felett az épület tornyában a nagy harang, amelyet azóta a Szabadság Harangjának (Liberty Bell) neveznek. A városban számos kiváló múzeum található, úgy mint a Fine Arts Pennsylvania Academy, a Rodin Museum, Franklin Institute, a National Constitution Center és keleti State Penitentiary. (kb 225 km)
Szállás: Hotel Holiday Inn Express Midtown**

17. nap: Philadelphia – New York
Mintegy 150 kilométer megtétele után visszatér utazása kiindulópontjára, New York Citybe.
 A bérautó leadásával a program véget ér.

Szezon

Szoba típus

Kategória

Részvételi díj (EUR/fő)

2018.04.01.- 2018.04.29.

2 ágyas

Economy

1 654

2018.04.30.- 2018.06.07.

2 ágyas

Economy

1 674

2018.06.08.- 2018.07.28.

2 ágyas

Economy

1 748

2018.07.29.- 2018.08.21.

2 ágyas

Economy

1 754

2018.08.22.- 2018.10.31.

2 ágyas

Economy

1 704

Az ár tartalmazza:
- szállásdíj 16 éjszakára a választott kategóriájú hotelekben / motelekben
- bérautó az utazás teljes idejére, standard* bérlési csomagban
* kérje részletes tájékoztatónkat!

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy árát (kérje a kívánt utazási időpontra szóló ajánlatunkat)
- ellátást az utazás során, személyes jellegű kiadásokat, parkbelépőket
- utas- és útlemondási biztosítást

A fenti árak a szabad helyek függvényében érvényesek!

Kérjen ajánlatot kollégáinktól!