Keleti parti nagyvárosok

Egyedülálló utazás az Egyesült Államok keleti partján lévő metropoliszokhoz. A Keleti partról elsőre New York és Washington juthat az eszünkbe, de ez a térség ennél sokkal többet kínál! A mindig éber New York kétségkívül mindenkit elvarázsol, akit vonz a nagyvárosi pezsgés, Washington DC-ben elmerülhetünk a főváros tiszteletet ébresztő emlékműveinek és múzeumainak világában. Philadelphia az Amerikai Egyesült Államok történelmének legmeghatározóbb városa, számos történelmi épületet, múzeumot és emlékművet talál. Boston pedig egy nagyon barátságos város, óriási a turisztikai vonzereje. Számos nyilvános parkja és a tengerpart közelsége pedig még romantikusabbá teszi.

  1. nap: Washington D.C.

Érkezés után bérautó átvétele és utazás a hotelbe.
Szállás: 2 éjszaka Kellogg Conference Hotel***

  1. nap: Washington D.C.

Washington DC az Amerikai Egysült Államok fővárosa, politikai központja. Ezért ebben a városban számtalan politikai, történelmi és kulturális emlékművet, épületet és látnivalót talál. Érdemes megnézni a Capitol épületét, ami egy kis dombon található Washington hivatalos földrajzi központjában, ami az amerikai törvényhozás épülete. A Fehér házat, ami az amerikai elnök székhelye.  A Kongresszusi Könyvtárt, ami a világ egyik leghatalmasabb és az Egyesült Államok legnagyobb kézikönyvtára. A Washington emlékművet és a National Mallt, valamint az ezeket körülvevő parkokat és történelmi emlékműveket. A Smithsonian Intézet csak egy a számos ingyenesen látogatható múzeum közül, amivel kiegészítheti a városnézést. Esti programként kilátogathat a fővárostól alig pár mérföldnyire található Alexandria történelmi városába, valamint Georgetown környékére. A Washington elővárosának számító Alexandria, amely a szövetségi fővárosból metróval is megközelíthető, az amerikai történelemben meghatározó szerepet játszott. Belvárosában régi 19. századi épületek találhatók, amik lenyűgözik az idelátogatókat. Itt található az 1861-65-ös polgárháború híres déli tábornokának Robert E. Lee-nek egykori otthona is. Érdemes megnézni a városban a Lee Fendall HouseMuseum-ot, amely a függetlenségi háborútól a 20. század közepéig szemlélteti az amerikai történelmet, és a Torpedo FactoryArt Center-t, amely egy művészeti gyűjtemény.

  1. nap: Washington D.C. – Philadelphia

Látogasson el Georgetown városnegyedbe. A Washington délnyugati peremén található Georgetown már jóval a főváros létrejötte előtt virágzó kereskedőváros volt. Georgetown azonban Washington létrejötte után is megmaradt előkelő negyednek, ezért sok hatalmasság költözött ide. Az egykori önálló település sajátos, kissé régies, előkelő hangulata napjainkra is megmaradt. A kastélyszerű magánpalotákban gyakran az amerikai politika, a tudomány és a kultúra igen jeles személyiségei éltek és élnek.
Esténként sétáljon a Delaware folyó partján és élvezze a hangulatot a városban, ahol aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot. A Potomac folyón átkelve érdemes megnézni az Arlington temetőt. Mellette található a Pentagon épülete is.  (kb 225 km)
Szállás: 2 éjszaka Hotel Holiday Inn Express Midtown**

  1. nap: Philadelphia

Ha érdekli a történelem, a legjobb helyen jár! A State House - az Állam Háza, ahol a Függetlenségi Nyilatkozatot kihirdették, 1776 július 4-én kapta a Szabadság Csarnoka (Independence Hall) nevet, és július 4-e ekkor lett Amerika nemzeti ünnepe. A kongresszus épülete előtt több ezren várakoztak, amikor a képviselők kiléptek, megszólalt fejük felett az épület tornyában a nagy harang, amelyet azóta a Szabadság Harangjának (Liberty Bell) neveznek. A városban számos kiváló múzeum található, úgy mint a Fine Arts Pennsylvania Academy, a Rodin Museum, Franklin Institute, a National Constitution Center és keleti State Penitentiary.

   5. nap: Philadelphia- New York

Várja Önt utazásának következő állomása. Útja New Jersey államon keresztül vezet. Fedezze fel New York élénk metropoliszát és gyönyörködjön a városban. New York az USA legnépszerűbb városa. A világ vezető globális városa. Az USA és a Föld első számú üzleti, kereskedelmi, egészségügyi, oktatási, kutatási és fejlesztési, technológiai, média-, művészeti és szórakoztatóipari központja. A világ egyik leglátogatottabb városa. Igen sokrétű és világhírű kulturális élete miatt a Föld kulturális fővárosaként is szokás emlegetni. London, Párizs és Milánó mellett egyike a világ négy nagy divatfővárosának. A globális zeneipar és a nemzetközi diplomáciai élet legfontosabb központja. (kb 150 km)
Szállás: 3 éjszaka Ameritania Hotel At Times Square*** (Az Ön szállodája Manhattanben található)

    6.- 7. nap: New York

Ismerje meg a Big Apple-t, avagy A várost, mely soha nem alszik. Válasszon kedvére a számtalan programlehetőség közül. A teljesség igénye nélkül, néhány javaslat: Times Square, Rockefeller Center, One World Trade Center ámulatba ejtő kilátása, Szépművészeti Múzeum (MOMA), Guggenheim Múzeum, Botanikus kert, Central Park, Empire State Building, Grand Central Terminal, Top of the Rock, SoHo, Szabadság szobor és Ellis Island, séta a High line-on, hajókázás a Hudson folyón. Esténként beülhet egy, a számtalan kiváló jazzklubok vagy stand-up comedy előadások egyikére. Megnézhet egy híres Broadway showt vagy egy Knicks meccset. Garantáljuk, hogy mindenki talál az érdeklődésének megfelelő időtöltési lehetőséget.

   8. nap: New York - Boston

Utazása tovább folytatódik egészen Massachusetts fővárosáig, Bostonig. Két megállót is érdemes útközben beiktatnia: a Yale Egyetemet New Haven-ben, illetve a Mystic kikötőt. (kb 350 km)
Szállás: 2 éjszaka Hotel Holiday Inn Boston Bunker Hill***

   9. nap: Boston

Boston egy nagyon kellemes hangulatú város. Gyalog viszonylag könnyen bejárhatóak a nevezetességekkel teli részek. Mindenképpen tegyen egy sétát az ún. „Freedom Trail-en”, mely elvezeti a helyhez, ahol a Függetlenségi Nyilatkozatot olvashatja. Látogasson el a számtalan nyilvános parkok némelyikébe, melynek a tenger közelsége külön varázst kölcsönöz. (pl. Bostob Common) Boston-ban rengeteg múzeum található, keresse fel pl. a Museum of Science-t (Tudományok Múzeuma). Óriási, mély, értékes élmény a Kennedy múzeum. Ismerje meg a Newbury Street eleganciáját, a hangulatos kis házakat. Ha szereti a seafoodot, akkor a Quincy marketbe érdemes ellátogatnia.

   10. nap: Boston

A bérautók leadásával a programnak vége.

Szezon

Szoba típus

Kategória

Részvételi díj (EUR/fő)

2018.04.01.- 2018.06.20.

2 ágyas

Standard

1 324

2018.06.21.- 2018.07.24.

2 ágyas

Standard

1 238

2018.07.25.- 2018.08.30.

2 ágyas

Standard

1 274

2018.08.31.- 2018.11.07.

2 ágyas

Standard

1 464

2018.11.08.- 2019.03.31.

2 ágyas

Standard

1 128

Az ár tartalmazza:
- szállásdíj 9 éjszakára a választott kategóriájú hotelekben / motelekben
- bérautó az utazás teljes idejére, standard* bérlési csomagban
* kérje részletes tájékoztatónkat!

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy árát (kérje a kívánt utazási időpontra szóló ajánlatunkat)
- ellátást az utazás során, személyes jellegű kiadásokat, parkbelépőket
- utas- és útlemondási biztosítást

A fenti árak a szabad helyek függvényében érvényesek!

Kérjen ajánlatot kollégáinktól!