Keleti part felfedezés

Fedezze fel a Keleti part menti metropoliszokat. Kezdje utazását New Yorkban, a világ legpezsgőbb metropoliszában. A város, mely sosem alszik, kétségkívül mindenkit elvarázsol. Philadelphia az Amerikai Egyesült Államok történelmének legmeghatározóbb városa, számos történelmi épületet, múzeumot és emlékművet talál. Washington DC-ben elmerülhet a főváros tiszteletet ébresztő emlékműveinek és múzeumainak világában. Észak- és Dél- Karolina tengerparti városai főként a strandokról, a pihenésről szólnak, miközben egy kicsit időutazás jelleggel bepillanthat a század eleji Amerikába. Utazásának további állomásaként megérkezik Amerika játszóterére, Orlandoba. Legyen újra gyerek és kapcsolódjon ki felhőtlenül. Végül utazása zárásaként pihenjen a karibi szépségű tengerparton Fort Lauderdaleban.

 1. nap: New York

Érkezés után transzferrel utazás a szállodába
Szállás: 2 éjszaka Hotel Fairfield Inn & Suites Downtown East***

 1. nap: New York

Ismerje meg a Big Apple-t, avagy A várost, mely soha nem alszik. Válasszon kedvére a számtalan programlehetőség közül. A teljesség igénye nélkül, néhány javaslat: Times Square, Rockefeller Center, One World Trade Center ámulatba ejtő kilátása, Szépművészeti Múzeum (MOMA), Guggenheim Múzeum, Botanikus kert, Central Park, Empire State Building, Grand Central Terminal, Top of the Rock, SoHo, Szabadság szobor és Ellis Island, séta a High line-on, hajókázás a Hudson folyón. Esténként beülhet egy, a számtalan kiváló jazzklubok vagy stand-up comedy előadások egyikére. Megnézhet egy híres Broadway showt vagy egy Knicks meccset. Garantáljuk, hogy mindenki talál az érdeklődésének megfelelő időtöltési lehetőséget.

 1. nap: New York – Philadelphia

Ha érdekli a történelem, a legjobb helyen jár! A State House - az Állam Háza, ahol a Függetlenségi Nyilatkozatot kihirdették, 1776 július 4-én kapta a Szabadság Csarnoka (Independence Hall) nevet, és július 4-e ekkor lett Amerika nemzeti ünnepe. A kongresszus épülete előtt több ezren várakoztak, amikor a képviselők kiléptek, megszólalt fejük felett az épület tornyában a nagy harang, amelyet azóta a Szabadság Harangjának (Liberty Bell) neveznek. A városban számos kiváló múzeum található, úgy mint a Fine Arts Pennsylvania Academy, a Rodin Museum, Franklin Institute, a National Constitution Center és keleti State Penitentiary.(kb 165 km)
Szállás: Holiday Inn Express Midtown***

 1. nap: Philadelphia – Washington D.C.

Washington DC az Amerikai Egysült Államok fővárosa, politikai központja. Ezért ebben a városban számtalan politikai, történelmi és kulturális emlékművet, épületet és látnivalót talál. Érdemes megnézni a Capitol épületét, ami egy kis dombon található Washington hivatalos földrajzi központjában, ami az amerikai törvényhozás épülete. A Fehér házat, ami az amerikai elnök székhelye. A Kongresszusi Könyvtárt, ami a világ egyik leghatalmasabb és az Egyesült Államok legnagyobb kézikönyvtára. A Washington emlékművet és a National Mallt, valamint az ezeket körülvevő parkokat és történelmi emlékműveket. A Smithsonian Intézet csak egy a számos ingyenesen látogatható múzeum közül, amivel kiegészítheti a városnézést. Esti programként kilátogathat a fővárostól alig pár mérföldnyire található Alexandria történelmi városába, valamint Georgetown környékére. A Washington elővárosának számító Alexandria, amely a szövetségi fővárosból metróval is megközelíthető, az amerikai történelemben meghatározó szerepet játszott. Belvárosában régi 19. századi épületek találhatók, amik lenyűgözik az idelátogatókat. Itt található az 1861-65-ös polgárháború híres déli tábornokának Robert E. Lee-nek egykori otthona is. Érdemes megnézni a városban a Lee Fendall HouseMuseum-ot, amely a függetlenségi háborútól a 20. század közepéig szemlélteti az amerikai történelmet, és a Torpedo FactoryArt Center-t, amely egy művészeti gyűjtemény. (225km)
Szállás: Két éjszaka Kellog Conference Hotel***

 1. nap: Washington D.C.

Látogasson el Georgetown városnegyedbe. A Washington délnyugati peremén található Georgetown már jóval a főváros létrejötte előtt virágzó kereskedőváros volt. Georgetown azonban Washington létrejötte után is megmaradt előkelő negyednek, ezért sok hatalmasság költözött ide. Az egykori önálló település sajátos, kissé régies, előkelő hangulata napjainkra is megmaradt. A kastélyszerű magánpalotákban gyakran az amerikai politika, a tudomány és a kultúra igen jeles személyiségei éltek és élnek.
Esténként sétáljon a Delaware folyó partján és élvezze a hangulatot a városban, ahol aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot. A Potomac folyón átkelve érdemes megnézni az Arlington temetőt. Mellette található a Pentagon épülete is.

 1. nap: Washington D.C. – Charlottesville

Folytassa útját Charlottesville városa felé. Látogasson el a Virgina Egyetemre, amelyet Thomas Jefferson tervezett és szerepel az UNESCO világörökségi listáján, vagy sétáljon lassan a kicsi, jegyzett gyalogos övezeten keresztül. (kb 330 km)
Szállás: Hotel Comfort Inn Monticello

 1. nap: Charlottesville - Kitty Hawk:

Ma van a leghosszabb utazás, amely végigvezeti Virginia államán Észak-Karolinába. A következő napokra a tengerparti élet és a pihenés a lenyűgöző természet áll az előtérben. Az éjszakát Kitty Hawk-ban tölti, amely a Wright testvérek első motoros repüléséről híres. (kb 380 km)
Szállás: Baymont Inn & Suites Kitty Hawk**

 1. nap: Kitty Hawk - Atlantic Beach

A víz és a finom homokos strandéi és a pihenésé a következő két napot. (kb 310 km)
Szállás:  Hampton Inn Morehead City***

 1. nap: Atlantic Beach - Myrtle Beach:

A gyönyörű tengerparti üdülőhelyen, Myrtle Beachen egy hatalmas, fehér homokos strand és számos vásárlási lehetőség várja. Myrtle Beach, amely évtizedek óta közkedvelt nyaralóhely telis tele kaszinókkal, szállodákkal és vidámparkokkal. Közelében fekszik a híres Brookgreen Gardens, ahol 250 művész több mint 500 szobra tekinthető meg. (kb 290 km)
Szállás: Red Roof Inn Myrtle Beach**

 1. nap: Myrtle Beach - Charleston:

Merüljön el a déli légkörbe és nagyja, hogy lenyűgözze a régió varázsa és Charleston városa. Dél-Karolina legnagyobb tengerparti városa a több évszázados történelmi múlttal rendelkező Charleston, melynek gyönyörű régi házait mindenképpen érdemes megtekinteni. A házak inkább egy európai kisváros házaihoz hasonlítanak, a városon még nagyon érződik az európai hatás. Keresse  fel a városban a Charleston Museum-ot, amely a város történetét mutatja be. Érdemes még megnézni a South Carolina Aquarium-ot, ahol a legkülönfélébb vízi élőlényekkel találkozhatunk. (kb 160 km)
Szállás: 2 éjszaka Holiday Inn Charleston Riverview***

 1. nap: Charleston:

Fedezze fel Dél-Karolina legrégebbi városát ma az Antebellum kúriákkal, fantasztikus kulináris különlegességekkel és barátságos déliekkel. Látogasson el a közeli Boone Hall ültetvényre.

 1. nap: Charleston - Savannah:

A Savannah-ba vezető úton tegyen kitérőt Beaufort gyönyörű történelmi központjába, amely gyakran számos film háttérévé vált. Savannah-ban az ember úgy érzi, mintha egy festői történelmi helyen sétálna. Érdemes ellátogatni a Forsyth Parkba, a Savannah History Ditrict-be, valamint a Juliette Gordon Low Historic District. A város különlegessége, a Monument Row (szobor sor), ahol egy történelmi negyeden végigsétálva minden utca végén egy park található egy-egy emlékművel vagy szoborral. (kb 180 km)
Szállás: Best Western Plus Historic District**

 1. nap: Savannah - St. Augustine: 

Utazása folytatódik Florida felé, Észak-Amerika legrégibb városába, St. Augustine-ba. A felújított városközponttal és a spanyol hangulattal úgy érezheti magát, mintha egy újjáéledt gyarmati korszakba csöppenne vissza. (kb 285 km)
Szállás: Fairfield Inn & Suites**

 1. nap: St. Augustine - Kissimmee/Orlando:

Érdemes beiktatnia egy nyugodt sétát a történelmi St. Augustine városában, mielőtt tovább indulna Orlando városába. (kb 185 km)
Szállás: Két éjszaka Hotel Rosen Inn International**

 1. nap: Orlando

A családos utazók paradicsoma Orlando, a szórakoztató parkok fővárosa. Sehol a világon nem található ennyi szórakoztató- és élménypark, mint Orlandoban! Ajánlunk: Disney’s Magic Kingdom (elsősorban a kisgyerekekkel utazó családoknak ajánljuk), Universal Islands of Adventure és Universal Filmstudios (bármilyen kórosztálynak ajánlott), Seaworld Orlando (a vizes attrakció szerelmeseinek). Emellett a város egy bevásárló paradicsom is számtalan üzletével a shoppingolásra vágyóknak kihagyhatatlan. Az esti órákban számos szórakozási lehetőség kínálkozik.

 1. nap: Kissimee/Orlando - Hollywood/Fort Lauderdale: 

Ma útja visszavezet az Atlanti-óceán partjára, ahol ha érdekli  az űrkutatás, a Cape Canaveral Air Force érdemes ellátatnia (opcionális). Ezután folytassa útazását Fort Lauderdale felé, amit a "Floridai Velencének" is neveznek a sok csatornájával és gyönyörű strandjaival. (kb. 390 km)
Szállás: 2 éjszaka: otel Best Western Plus Oceanside Inn***

 1. nap: Fort Lauderdale

Próbáljon ki egy vízitúrát a terület mocsaras vidékein a híres airboaton. Sétáljon egyet a Las Olas Boulevardon, ahol hangulatos kis boltok és éttermek találhatók. Pihenjen, napozzon és fürödjön a gyönyörű homokos tengerparton.

 1. nap: Fort Lauderdale – Miami

Az utazás utolsó szakaszán a tengerparton halad végig Miami városába. A bérautók leadásával a programnak vége. (kb 50 km)

Szezon

Szoba típus

Kategória

Részvételi díj (EUR/fő)

2018.04.01.- 2018.04.28.

2 ágyas

Standard

1 764

2018.04.29.- 2018.06.30.

2 ágyas

Standard

1 810

2018.07.01.- 2018.09.15.

2 ágyas

Standard

1 780

2018.09.16.- 2018.09.30.

2 ágyas

Standard

1 790

2018.10.01.- 2018.12.05.

2 ágyas

Standard

1 684

2018.12.06.- 2018.12.31.

2 ágyas

Standard

1 804

2019.01.01.- 2019.02.26.

2 ágyas

Standard

1 614

2019.02.27.- 2019.03.31.

2 ágyas

Standard

1 714

Az ár tartalmazza:
- szállásdíj 17 éjszakára a választott kategóriájú hotelekben / motelekben
- bérautó az utazás teljes idejére, standard* bérlési csomagban

* kérje részletes tájékoztatónkat!

Az ár nem tartalmazza:
- repülőjegy árát (kérje a kívánt utazási időpontra szóló ajánlatunkat)
- ellátást az utazás során, személyes jellegű kiadásokat, parkbelépőket
- utas- és útlemondási biztosítást

A fenti árak a szabad helyek függvényében érvényesek!

Kérjen ajánlatot kollégáinktól!