Észak-Argentína felfedezése

Észak-Argentína felfedezése –  13 nap/12 éjszaka
(Buenos Aires, Mendoza, Salta, Iguazú)

Fedezze fel a gyönyörű Észak-Argentínát! A körút Buenos Airesből indul. Az argentin főváros felfedezése után, ahol a latin és az európai kultúra keveredik, ahonnan a tangó is származik és ahol a gasztronómiai és kulturális élmények várják, a körút folytatódik Mendozába. Ez a csodálatos borvidék a világ egyik legnépszerűbb borait termeli, emellett a gyönyörű Andok lábainál fekvő város környéke világhírű a hegymászók körébe. Érdemes egy finom bor és sajtválogatás mellett megpihennie és gyönyörködnie a természetben! A körút folytatódik Salta-n. Észak-Argentína varázslatos sivatagos, kaktuszos, sokszínű hegyei, végeláthatatlan sóföldjei rabul ejtik az odalátogatókat. A környék híres a hétszínű hegyekről és az Humahuaca kanyonról, de kicsit időutazásként is tekinthet erre a látogatásra és megnézheti, hogy sok helyi még mennyire tartja ősei hagyományát, mennyire máshogyan élnek, mint a legtöbb modern város lakója. Körútja zárásaként pedig megcsodálhatja a világ egyik legszebb vízesését és az azt körülvevő növény- és állatvilágot. Legyen része egy valóban életre szóló élményben, ismerje meg gyönyörű bolygónk egy hazánktól teljesen eltérő élővilágát és az ott élő emberek kulturáját!

1.nap: Buenos Aires

Miután megérkezik Buenos Aires Ezeiza Nemzetközi repterére, transzferrel elviszik hoteljébe. Buenos Aires egy igazi latin kozmopolita város. Mind építészetében, mind kultúrájában keverednek az európai és dél-amerikai hatások. Ismerje meg ezt a vibráló várost! Tekintse meg a tangózó párokkal, helyi művészekkel és Maradona imitátorokkal teli színes La Boca negyedet, ahova a század elején az európai bevándorlók érkeztek. Sétálgasson a modern Puerto Madero negyedben vagy a világ legszélesebb folyójának partján! Élvezze a város kiváló gasztronómiáját: a steak, empanada, pizza, az ínycsiklandozó dulce de leche és az olasz fagylaltok mind részei a a város kulináris élvezeteinek. Nézze meg a Recoleta temetőt, ahol  Eva Perón és az argentin arisztokrácia nyugszik impozáns síremlékekben. Látogasson el egy focimeccsre, ahol a hangulat fergeteges. Októberben és novemberben az egész város levendulaszínűbe borul a jacaranda fák virágzásától, a sugárutaktól kezdve a kisebb-nagyobb parkokig mindent átsző ez az élénk lila szín, mely csodálatos tavaszi hangulatot kölcsönöz a városnak. Ez a nap a szabadfoglalkozásé, de ha nem egyedül szeretné bebarangolni a várost, akkor választhat különböző szervezett programjaink közül.

Programajánlatok:
- Délutáni sétatúra 74USD/fő: Egy háromórás sétatúra során ismerje meg egy angol nyelvű idegenvezetővel Buenos Aires belvárosát! (min. 2 fő)

- Üdvözlő vacsora 35USD/fő: Töltsön el egy hangulatos vacsorát egy jónevű étteremben Buenos Aires legelitebb környékén Puerto Maderoban!

- Délutáni Tigre túra 55USD/fő: Vegyen részt egy félnapos túrán Tigren, egy Buenos Airestól 30 km-re található természetvédelmi területen!

- Egy tipikus argentín nap 100USD/fő: Legyen egy napra argentin! A hangulat, az ételek, a kultúra páratlan.

2.nap: Buenos Aires

Reggeli után egy félnapos városnézésen vesz részt helyi, angolul beszélő idegenvezetővel. A program Buenos Aires főbb látványosságait érinti: La Boca vibráló negyedét, ahonnan a tangó is származik, San Telmot, a világhírű képregényfigura, Mafalda képzeletbeli otthonát és apró hangulatos éttermekkel, kávézókkal tarkított utcácskákat. A világ legszélesebb sugárútját a  9 de Julio sugárutat, melynek a közepén az impozáns Obeliszk látható, a Plaza de Mayo-t melyen a kormányzói palota a „Casa Rosada” található, az arisztokrata Recoleta negyedet, melynek utcái Párizs és Madrid hangulatát idézik. Az éttermeiről és parkjairól híres olaszos negyedet, a Palermo- Sohot és Palermo Hollywoodot, valamint a modern felhőkarcolókkal tarkított Puerto Maderot. A nap további felében pihenhet, kedvére sétálgathat vagy szervezett programjaink keretében felfedezheti a várost!

Programajánlatok:
-Idegenvezetővel a Teatro Colon meglátogatása 69USD/fő: Látogasson el Buenos Aires híres operájába a Teatro Colónba! Egy 3 órás angol nyelvű idegenvezetés során ismerje meg ezt a lenyűgöző épületet, melynek akusztikája az egyik legjobb az egész világon!

- Tango vacsora a La Ventana-ban 90USD/fő: Vegyen részt egy fantasztikus tangó showval egybekötött vacsorán! A program csoportos transzfert tartalmaz.

- Félnapos Tigre túra 55USD/fő: Vegyen részt egy félnapos túrán Tigren, egy Buenos Airestól 30 km-re található természetvédelmi területen! A program csoportos transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Egy tipikus argentín nap 100USD/fő: Legyen egy napra argentin! A hangulat, az ételek, a kultúra páratlan! A program csoportos transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

3.nap: Buenos Aires

Élvezze ki a körút utolsó Buenos Aires-i napját! Pihenjen, járja be a várost egyénileg vagy válasszon szervezett programjaink között.

Programajánlatok:
-Egész napos kirándulás egy, a pampákon lévő estancia-n ebéddel 95USD/fő:
Vegyen részt egy egész napos Fiesta Gaucho túrán!  Az argentin pampákon nevelt szarvasmarhák világhíresek. Ismerkedjen meg az argentin vidéki élettel egy helyi farmon, ahol egy tipikus „asado”, azaz helyi grillezés után a tehénpásztorok vagyis a „gaucho”-k tartanak bemutatót. Ez egy tökéletes kikapcsolódás lehet, ahol még a helyi kultúrával és gasztronómiával is megismerkedhet!

- Félnapos Tigre túra 55USD/fő: Vegyen részt egy félnapos túrán Tigren, egy Buenos Airestól 30 km-re található természetvédelmi területen! A program transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

- Tangó óra borkostolóval 100USD/fő: Kóstoljon bele egy kicsit a tangó világába, mindezt néhány igen finom argentin bor társaságában! (min. 2 fő)

-A buenos aires-i éjszaka egy pizzával 90USD/fő: Ismerje meg kicsit a buenos aires-i éjszakát! A 3 órás séta a város egyik legjobb pizzazójában fejeződik be. Buenos Aires olasz bevándorlóinak hála a pizza kiváló, mintha Olaszországban lenne az ember!

4.nap Buenos Aires – Mendoza
Reggeli után a reptérre transzfer viszi ki, repülés után megérkezik Mendozaba, a híres argentin borvidékre. A repülőtérről  transzfer viszi a szállodájába. Mendoza Dél-Amerika legnagyobb bortermő vidéke, a világ kilenc borfővárosának egyike. Az Aconcagua-túrák is innen indulnak. Az Aconcagua az Andok és egyben Dél-Amerika legmagasabb hegycsúcsa a maga 6 961 méterével, a hegymászók kedvelt hegycsúcsa. Emellett a város környékén található a híres „Puente del Inca” természeti képződmény, amit érdemes megtekinteni. Téli szezonban pedig kiváló sípályák találhatóak a régióban. 

Programajánlatok:
- Félnapos bortúra Carodilla templomlátogatással egybekötve 50USD/fő: Töltödjőn fel egy kellemes bortúrán, ahol különböző helyi borászatokhoz látogathat el és kostólhatja meg borukat!

- Félnapos Rafting-túra 90USD/fő: Adrenalinra vágyik? Akkor ajánljuk a raftingolást a Mendoza folyón! Kezdőknek is ajánlott program, az egész családnak egy felhőtlen szórakozást nyújt ez a program! (min.2fő)

5.nap: Mendoza

A mai nap délelőtt felfedezheti egy szervezett túra keretében a város legikonikusabb részeit, majd a nap második felében kedvére fedezheti fel a várost és környékét vagy választhat különböző szervezett programjaink közül.

Programajánlatok:
- Félnapos bortúra Carodilla templomlátogatással egybekötve 50USD/fő: Töltödjőn fel egy kellemes bortúrán, ahol különböző helyi borászokat látogathat meg és kostólhatja meg borukat!

- Félnapos Rafting-túra 90USD/fő: Adrenalinra vágyik? Akkor ajánljuk a raftingolást a Mendoza folyón! Kezdőknek is ajánlott program, az egész családnak egy felhőtlen szórakozást nyújt ez a program (min.2fő)

- Félnapos lovaglás Potrerillosban 130USD/fő: Lovagoljon a gyönyörű Andok hegyei között! Élvezze a természet csodálatos összhangját!

- Félnapos canopy-túra 90USD/fő: Ezt a programot a bátrabbaknak ajánljuk. Garantáltan életre szóló élményt jelent a több ezer méter magas hegyek között drótkötélen átsiklani. (min.2fő)

6.nap: Mendoza

A mai nap a szabadfoglalkozásé. Ha nem egyedül szeretné bebarangolni a várost, akkor választhat különböző szervezett programjaink közül.

Programajánlatok:
- Kirándulás az Andok hegyeihez 89USD/fő: Kiránduljon az Andok hegyei között, az élmény teljesen magával ragadó! A program részeként ellátogathat a „Punte de Inca”-hoz, mely egy igen érdekes, híd alakú természeti képződmény.

- Kirándulás az Atuel kanyonhoz 89USD/fő: Kiránduljon az Andok hegyei között, fedezze fel ezt a gyönyörű szurdokot!

- Zuccardi Borászathoz látogatás biciklivel 299USD/fő: Biciklivel fedezze fel a Zuccardi Borászatot, ahol élvezheti a kiváló borokat és a kísérő finom falatokat! Ez a program egy igazi helyi sajátosságnak számít.

- Lovaglás Potrerillosban 199USD/fő: Lovagoljon ebben a gyönyörű városban, merüljön el a természetben!

7.nap: Mendoza - Salta

A mai nap reggeli után szabad időtöltés a transzfer érkezéséig, majd indulás a reptérre. Érkezés Salta városába, majd transzferrel eljut a hotelhez. Érdemes ellátogatnia a város kilátójába, néhány templomot, parkot megnéznie, illetve a helyi múzeumot, ahol inka gyerekek múmiái található. Igazi világszenzációnak számítanak ezek a múmiák, mivel a hideg teljesen élethűen konzerválta a rituális szertartás miatt feláldozott három gyereket. A múzeumban részletesen tájékozódhat az expedíció részleteiről és a helyi kultúra rejtélyeiről.

Programajánlatok:
- Félnapos városnézőtúra  39USD/fő: Fedezze fel Salta városát és a közeli települést, San Lorenzo-t!

 - Városnéző séta  70USD/fő: Sétálja be Salta városának legfőbb pontjait!

8.nap: Salta

A mai nap egy egésznapos szervezett kiránduláson vesz részt, melyen megismerkedhet az Humahuaca kanyonnal, ellátogathat Purmamarca-ba, a hétszínű hegyhez, Tilcara-ba és Humahuaca-ba. Gyönyörködjön a tájban, fedezzen fel figurákat a környező sziklákban, csodálja meg a természet szépségét, hogy egy tájnak, egy-egy hegynek egyszerre mennyi színe lehet. Útja során néhány kaktuszmezővel és lámafarmmal is találkozik, valamint westernfilmekből ismerős elhagyatott falukkal. Kóstolja meg a hely kiváló gasztronómiáját, egyen egy saltai empanadat és igyon hozzá egy pohár bort, valamelyik helyi borászat kínálatából.

Programajánlatok:
-  Folklór Show a La Vieja Estación nevű étteremben  89USD/fő: Ismerje meg jobban a helyiek kulturáját, vegyen részt egy autentikus saltai shown!

9.nap: Salta

A mai nap egy egésznapos szervezett kiránduláson vesz részt. A híres „felhők közé vezető vonaton”  „Tren de las Nubes” ülve végigcsodálhatja a környező tájat, mely az 1187 méter magasan fekvő Salta városából indul és 4220 méter magasságig megy fel. Ez a világ ötödik legmagasabban fekvő vasútvonala és az egyik leghosszabb egész Dél-Amerikában. Leghíresebb szakasza a La Polvorilla viadukt. A teljes utazás időtartama körülbelül 16 óra, mely alatt 217 kilómétert tesz meg a vonat.

Programajánlatok:
-  Folklór Show a La Vieja Estación nevű étteremben  89USD/fő: Ismerje meg jobban a helyiek kulturáját, vegyen részt egy autentikus saltai shown!

10.nap: Salta - Iguazú

Reggeli után a transzfer érkezéséig még sétálgathat a városban vagy kedvére pihenhet. A repülés után megérkezik Iguazú városába, ahonnan transzferrel elviszik a hoteljába. Körútjának ez az állomása lélegzetelállító látványban részesíti. Az ember a hatalmas, lezúduló víztömeg mellett igen aprónak érzi magát, megcsodálhatja a természet erejét és szépségét a vízesések körüli kilátókból. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés 270 kisebb-nagyobb vízesésből áll. A park méltán szerepel a Világörökségek listáján. A vízesések legnagyobbika 82 méter magasról, hatalmas víztömeggel és robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján méltán hívják az Ördög torkának, spanyolul „Garganta del Diablo”-nak. A szakadék U-alakú, 150 méter széles és 700 méter hosszú. Az Ördögtorok-szakadékot a folyó egy geológiai törésvonal mentén vájta ki az évmilliók során. 135 millió évvel ezelőtt a területet vastag lávaréteg fedte, amely miután kihűlt, bazalttá alakult át, így létrehozva azt a felszínt, amitől kialakulhattak a vízesések.

Programajánlatok:

- Félnapos városnézés a hármas határhoz 34USD/fő: Vegyen részt egy három órás sétán a Brazília-Argentína-Paraguay hármashatárkőhöz.

- Madárles túra 170USD/fő: Vegyen részt egy három órás madárlesen a dzsungelben! (min.2fő)

-Bevásárlókörút Ciudad del Este városában Paraguayban 80USD/fő: Vásárolgasson kedvére Paraguayban! (min.2fő)

- Egy tipikus argentín nap 75USD/fő: Legyen egy napra argentín! A hangulat, az ételek, a kultúra páratlan! A program csoportos transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

11.nap: Iguazú

A park 8 kilométer hosszú ösvényt biztosít a park felfedezésére.

Programajánlatok:

- Egy nagy kaland 89USD/fő: Legyen része egy nagy kalanban! Fedezze fel a nemzeti parkot kombinálva egy jeep-túrával, sétával és hajókázással.

- Madárles túra 170USD/fő: Vegyen részt egy három órás madárlesen a dzsungelben! (min.2fő)

-Ökológiai kirándulás 30USD/fő: Térjen vissza az „Ördög-torkából” egy hajón!

- Egy tipikus argentín nap 75USD/fő: Legyen egy napra argentín! A hangulat, az ételek, a kultúra páratlan! A program csoportos transzfereket és angol nyelvű idegenvezetést tartalmaz.

12.nap: Iguazú

Reggeli után egy félnapos szervezett utazáson vesz részt az Iguazú Nemzeti Park brazil oldalán. A parkhoz busszal jut el. Egy 1,5 kilométer hosszú ösvényen tudja felfedezni a parkot.

Programajánlatok:

- Macuco szafari 95USD/fő: Sétáljon és hajózzon a nemzeti parkban!

- Madárrezervátum 35USD/fő: Fedezze fel a helyi madárvilágot, tudjon meg többet a dzsungelről!

-Kirándulásaz Italpu Gáthoz 35USD/fő: Látogasson el a gyönyörű Italpu gáthoz!

- Helikopter túra 183USD/fő: Nézze meg madártávlatból is ezt a fenséges vízesést! Egy 10 perces helikopter-túra keretében felülről is gyönyörködhet a panorámában!

13. nap: Iguazú

Reggeli után egy kis szabadidőt követően transzferrel kiviszik a reptérre, ahol a szervezett kirándulása befejeződik.

 

Az ár tartalmazza:
transzferek a reptér-hotel-reptér között
- angol nyelvű idegenvezetővel turistabusz szolgáltatás
szállás reggelivel

Az ár nem tartalmazza:
belépő a Nemzeti Parkokba (kb30USD)
- repülőjegyek (belső és nemzetközi) ár feltüntetve csomagonként
- borravaló
- biztosítások